Recept na low carb nepečený citrónový cheesecake
- Od 3. fáze
- Příprava: 20 minut
- Chladnutí minimálně hodina, nejlépe přes noc
- 8 porcí
- Snadné
V našem podání ani nepoznáte, že je tento svěží letní citronový dortík bez lepku a bez cukru! Určitě jej vyzkoušejte, u jednoho kousku nezůstane, to nám můžete věřit!
TIP: Cheesecake můžete ideálně podávat s Coffee4Slim s ledem nebo v horké variantě.
- Ingredience na korpus
| Mleté lískové oříšky | 200 g | 
| Rozpuštěné máslo | 70 g | 
- Ingredience na krém
| Mascarpone | 250 g | 
| Philadelphia nebo podobný krémový sýr | 250 g | 
| 33% smetany bez karagenanů (např. Moravia Lacto) | 250 ml | 
| Erithritol rozemletý na moučku | 50-70 g dle chuti | 
| Šťáva z půlky citrónu | 1/2 citróna | 
| Strouhaná kůra z bio citrónu nebo kůra z citrónu bez chemického ošetření | na ozdobu | 
- Postup:
- Mleté oříšky smíchejte s rozpuštěným máslem, skleničkou s rovným dnem natlačte oříškovou směs do dortové formy.
- Mleté oříšky smíchejte s rozpuštěným máslem, skleničkou s rovným dnem natlačte oříškovou směs do dortové formy.
- 
Nakonec přidejte citrónovou šťávu. 
- Hotový krém dejte na připravený korpus a cukrářskou stěrkou uhlaďte.
- Zatáhněte potravinářskou folií a dejte vychladit do lednice.
- 
Před podáváním dozdobte strouhanou citrónovou kůrou a lístky máty. 


 
                         
                         
                         
                         
                        