Low carb keto indický chléb Naan

555x416_cheese_cake_slany_karamel_recept

Recept na low carb indický chléb Naan

  • Od 3. fáze
  • Příprava: 5 minut
  • Smažení: 10 minut
  • Celkový čas: 15 minut
  • 2 porce
  • Velmi snadné

 

Naan chleba je tradiční a velmi oblíbenou přílohou v indické kuchyni, Naan placky se Tradičně se pečou ve velmi horké hliněné peci na dřevěném uhlí. Chléb naan je přilepen k vnitřku pece, kde se udržuje velmi vysoká teplota kolem 450 °C. Pojďte si tuto indickou pochoutku připravit v domácích podmínkách na pánvi, samozřejmě v bezlepkové, lowcarb verzi, která vám nenaruší vaše dietní plány.

TIP: Lowcarb naan se bude hodit třeba jako příloha k chicken tika masala.

  • Ingredience
Mandlová mouka 90 g

Kokosová mouka

40 g

Prášek do pečiva bez fosfátů

2 ČL

Xantanová guma

1 ČL

Rozšlehané vejce M

1 ks

Jablečný ocet

2 ČL

Voda

1 PL

Sušený česnek

1 ČL

Sušená cibule

1 ČL

Olivový olej na smažení

 

  • Ingredience pro dokončení
Rozpuštěné máslo

Prolisovaný stroužek česneku

Koriandr
  • Postup:
  1. Smíchejte všechny sypké suroviny a přidejte rozšlehané vejce s vodou a ocet.

  2. Vypracujte hladké těsto, které rozdělte na 4–6 stejně velkých částí.

  3. Vytvořte kuličky, které rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na tenké placky.

  4. Do pánve dejte olivový nebo jiný rostlinný olej a jednotlivé placky na něm opečte dozlatova.

  5. Hotové placky potřete rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem a posypejte koriandrem.

  6. Placky oceníte k indickým jídlům jako je například Chicken tika masala nebo butter chicken a podobně.