DŮLEŽITÉ OZNÁMENÍ: Pozor, na eshopu máme problém s akcí 2+1, svítí i na místech, kde platit nemá. Omlouváme se všem zákazníkům za vzniklé nepohodlí, na nápravě intenzivně pracujeme.

Low carb keto jahodový jam

Low carb keto jahodový jam
 

Low carb keto jahodový jam

  • 140 minut
  • dle množství jahod
  • jednoduché
  • MyKETO tým

Vynikající jahodový low carb jam bez cukru ocení všichni milovníci MyKETO jahodových palačinek. Máte domácí jahody? Bude to ještě lepší. Nasbírali jste lesní jahody? Nebudete potřebovat ani erythritol. Jahodový jam jistě ocení i nejmenší. Pusťme se tedy do toho.

  • Ingredience:
Jahody 1 kg
Eryhritol 200-300g záleží na sladkosti jahod
Kyselina citrónová 2 ČL

Navíc:

Sterilní sklenice na jam
  • Postup: 
  1. Jahody omyjte studenou vodou, odstraňte stopky a dejte do většího kastrolu, vařte bez pokličky na mírném plameni.
  2. Jahody nepodlévejte, pustí dostatečné množství vody.
  3. Jakmile se začnou jahody vařit, pravidelně odebírejte pěnu.
  4. Po cca hodině varu by množství tekutin mělo být zredukované, přidejte erythritol a kyselinu citrónovou, která bude fungovat jako „konzervant“ navíc jahodový jam krásně zesvětlí.
  5. Pravidelně míchejte a vařte ještě cca 30 minut, dokud jam nemá požadovanou konzistenci.
  6. Horký jahodový jam plňte do připravených sterilních skleniček, víčko a okraj sklenice před uzavřením očistěte lihem.
  7. Sklenici ihned zavřete, víčko pevně utáhněte.