Low carb keto nepečený citrónový cheesecake

Recept na low carb nepečený citrónový cheesecake

  • Od 3. fáze
  • Příprava: 20 minut
  • Chladnutí minimálně hodina, nejlépe přes noc
  • 8 porcí
  • Snadné

 

V našem podání ani nepoznáte, že je tento svěží letní citronový dortík bez lepku a bez cukru! Určitě jej vyzkoušejte, u jednoho kousku nezůstane, to nám můžete věřit!

TIP: Cheesecake můžete ideálně podávat s Coffee4Slim s ledem nebo v horké variantě. 

  • Ingredience na korpus
Mleté lískové oříšky 200 g

Rozpuštěné máslo

70 g

 

  • Ingredience na krém
Mascarpone 250 g

Philadelphia nebo podobný krémový sýr

250 g
33% smetany bez karagenanů (např. Moravia Lacto) 250 ml

Erithritol rozemletý na moučku

50-70 g dle chuti

Šťáva z půlky citrónu

 1/2 citróna

Strouhaná kůra z bio citrónu nebo kůra z citrónu bez chemického ošetření

na ozdobu

 

  • Postup:
  1. Mleté oříšky smíchejte s rozpuštěným máslem, skleničkou s rovným dnem natlačte oříškovou směs do dortové formy.
  2. Mleté oříšky smíchejte s rozpuštěným máslem, skleničkou s rovným dnem natlačte oříškovou směs do dortové formy.
  3. Nakonec přidejte citrónovou šťávu.

  4. Hotový krém dejte na připravený korpus a cukrářskou stěrkou uhlaďte.
  5. Zatáhněte potravinářskou folií a dejte vychladit do lednice.
  6. Před podáváním dozdobte strouhanou citrónovou kůrou a lístky máty.