Recept na low carb nepečený citrónový cheesecake
- Od 3. fáze
- Příprava: 20 minut
- Chladnutí minimálně hodina, nejlépe přes noc
- 8 porcí
- Snadné
V našem podání ani nepoznáte, že je tento svěží letní citronový dortík bez lepku a bez cukru! Určitě jej vyzkoušejte, u jednoho kousku nezůstane, to nám můžete věřit!
TIP: Cheesecake můžete ideálně podávat s Coffee4Slim s ledem nebo v horké variantě.
- Ingredience na korpus
Mleté lískové oříšky | 200 g |
Rozpuštěné máslo |
70 g |
- Ingredience na krém
Mascarpone | 250 g |
Philadelphia nebo podobný krémový sýr |
250 g |
33% smetany bez karagenanů (např. Moravia Lacto) | 250 ml |
Erithritol rozemletý na moučku |
50-70 g dle chuti |
Šťáva z půlky citrónu |
1/2 citróna |
Strouhaná kůra z bio citrónu nebo kůra z citrónu bez chemického ošetření |
na ozdobu |
- Postup:
- Mleté oříšky smíchejte s rozpuštěným máslem, skleničkou s rovným dnem natlačte oříškovou směs do dortové formy.
- Mleté oříšky smíchejte s rozpuštěným máslem, skleničkou s rovným dnem natlačte oříškovou směs do dortové formy.
-
Nakonec přidejte citrónovou šťávu.
- Hotový krém dejte na připravený korpus a cukrářskou stěrkou uhlaďte.
- Zatáhněte potravinářskou folií a dejte vychladit do lednice.
-
Před podáváním dozdobte strouhanou citrónovou kůrou a lístky máty.