Lowcarb cukroví - sádlovky

 

Low carb sádlovky 

  • Od 3. fáze
  • 30-45 minut + 60 minut odležení v lednici
  • 1 porce perníčků
  • jednoduché
  • bez lepku, bez laktózy

Znáte sádlovky? Cukroví, které chutná po kakau, je křehké a úplně se rozplývá v puse? Vyzkoušejte je. My jsme samozřejmě toto tradiční cukroví převlékli do modernější, zdravější podoby – je křehké, voňavé a přitom lowcarb. Bez klasického cukru, bez pšeničné mouky, ale zato plné chuti. Perfektní volba pro všechny, kdo chtějí udržet linii i během svátků.

Vyzkoušejte sádlovky, které jsou velmi jednoduché na přípravu a úplně se rozplývají v ústech.

 
  • Ingredience:
Mandlová mouka 100 g
Kokosová mouka 50 g 
Erythritol
80-120 g
 
Domácí sádlo 130 g 
Kakao  30 g
Xantanová guma 1/2 ČL

 

Navíc: 

Domácí lowcarb marmeláda nebo rozpuštěná 75% čokoláda

 

  • Postup: 
  1. V misce smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte sádlo a rukama nebo v robotu vypracujte těsto. Pokud by těsto bylo sušší, přidejte ještě trošku sádla.

  2. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odležet v lednici.

  3. Troubu předehřejte na 150 °C a z odleželého těsta si vypracujte váleček, ze kterého si připravte malé kuličky. Ty skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Do každé kuličky pak obráceným koncem vařečky udělejte důlek, ten naplňte lowcarb marmeládou a dejte do předehřáté trouby péct na 10–15 minut, doba záleží na velikosti sádlovek.

 

TIP: pokud budete používat čokoládu, upečte „prázdné“ sádlovky, po upečení je nechte úplně vychladnout, pak naplňte důlky rozpuštěnou alespoň 75% čokoládou.