Low carb sádlovky
- Od 3. fáze
- 30-45 minut + 60 minut odležení v lednici
- 1 porce perníčků
- jednoduché
- bez lepku, bez laktózy
Znáte sádlovky? Cukroví, které chutná po kakau, je křehké a úplně se rozplývá v puse? Vyzkoušejte je. My jsme samozřejmě toto tradiční cukroví převlékli do modernější, zdravější podoby – je křehké, voňavé a přitom lowcarb. Bez klasického cukru, bez pšeničné mouky, ale zato plné chuti. Perfektní volba pro všechny, kdo chtějí udržet linii i během svátků.
Vyzkoušejte sádlovky, které jsou velmi jednoduché na přípravu a úplně se rozplývají v ústech.
- Ingredience:
| Mandlová mouka | 100 g |
| Kokosová mouka | 50 g |
| Erythritol |
80-120 g
|
| Domácí sádlo | 130 g |
| Kakao | 30 g |
| Xantanová guma | 1/2 ČL |
Navíc:
Domácí lowcarb marmeláda nebo rozpuštěná 75% čokoláda
- Postup:
-
V misce smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte sádlo a rukama nebo v robotu vypracujte těsto. Pokud by těsto bylo sušší, přidejte ještě trošku sádla.
-
Hotové těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odležet v lednici.
- Troubu předehřejte na 150 °C a z odleželého těsta si vypracujte váleček, ze kterého si připravte malé kuličky. Ty skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Do každé kuličky pak obráceným koncem vařečky udělejte důlek, ten naplňte lowcarb marmeládou a dejte do předehřáté trouby péct na 10–15 minut, doba záleží na velikosti sádlovek.
TIP: pokud budete používat čokoládu, upečte „prázdné“ sádlovky, po upečení je nechte úplně vychladnout, pak naplňte důlky rozpuštěnou alespoň 75% čokoládou.

