DŮLEŽITÉ OZNÁMENÍ: Pozor, na eshopu máme problém s akcí 2+1, svítí i na místech, kde platit nemá. Omlouváme se všem zákazníkům za vzniklé nepohodlí, na nápravě intenzivně pracujeme.

Recept na low carb keto vepřové curry s kokosovým mlékem a houbami shitake

555x416_cheese_cake_slany_karamel_recept

Recept na low carb vepřové curry s kokosovým mlékem a houbami shitake

  • Od 3. fáze
  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkový čas: 45 minut
  • 4 porce
  • Velmi snadné

 

Uvařte si s námi tento vynikající asijský pokrm, který je krásně krémový a plný exotických chutí. Do svých jídelníčků jej můžete zařadit od 3. fáze dietních plánů.

TIP: Vhodnou přílohou bude květáková rýže nebo lowcarb placky. Curry si můžete připravit i do krabičky do práce, kde si ho v mikrovlnce ohřejete. Po tomto nízkosacharidovém obědě, se budete cítit plni energie, což ocení i váš šéf!

  • Ingredience:
Libové vepřové maso 600 g
Sušené nebo čerstvé huby shitake 6 ks
Olivový olej 2 PL
Středně velká cibule 1 ks
Stroužky prolisovaného česneku 2 ks
Čerstvý strouhaný zázvor 1 ČL

Kurkuma

2 ČL

Žlutá curry pasta

1 balení

Rajčatový protlak

1 PL

Plechovka kokosového mléka

1 ks

Kuřecí nebo zeleninový vývar

250 ml

Střední mrkev nakrájená a tenké plátky 

1 ks

Sůl, čerstvě mletý pepř, bylinky dle chuti

 

  • Ingredience k podávání:

koriandr, limeta, čerstvá chilli paprička

  • Postup:
  1. Nejprve si namočte houby shitake do vlažné vody na 30 minut. Poté je nakrájejte na tenké plátky.

  2. Do větší hluboké pánve přidejte olivový olej a rozpalte ho na středním stupni.

  3. Do rozpáleného oleje dejte vepřové maso nakrájené na malé kousky, osolte a opepřete ho.

  4. Restujte cca 5 minut, pak k masu postupně přidávejte houby, cibuli a vždy krátce restujete cca 2 minuty.

  5. Potom do pánve přijde mrkev, zázvor a česnek a ještě minutu zarestujte.

  6. V tuto chvíli přidejte kurkumu, curry pastu a rajčatový protlak. Zamíchejte a zalijte vývarem, přidejte kokosové mléko a vařte na mírném stupni, dokud maso není úplně měkké, cca 20-30 minut.

  7. Na závěr dochuťte limetkou. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a chilli papričkou.