DŮLEŽITÉ OZNÁMENÍ: Pozor, na eshopu máme problém s akcí 2+1, svítí i na místech, kde platit nemá. Omlouváme se všem zákazníkům za vzniklé nepohodlí, na nápravě intenzivně pracujeme.

Jemný velikonoční beránek tvarohový

 
Jemný velikonoční beránek tvarohový
 
 

Božský velikonoční beránek, který bude chutnat celé rodině. Bezlepkový, vláčný a naprosto dokonalý. Zkuste velikonoční pečení ve zdravém nízkosacharidovém, low carb stylu podle nášeho receptu a napište nám, jak Vám chutnalo. Jenom pozor, ten náš se povedl, ale dlouho nevydržel, jak se po něm zaprášilo. 

  • Ingredience: 
Vejce 3 ks
Rozpuštěný kokosový tuk 5 PL
Xylitol (březový cukr) nebo jiné náhradní sladidlo 2 PL
Tvaroh ve vaničce 1 ks
Citronová kúra (nejlépe z  bio citronu) ze 1/4 ks
Sůl špetka
Kokosová mouka  1 hrnek
Mandlová mouka  1 hrnek
Proteinové kakao  1 PL
Kypříčí prášek bez fosfátů 1/2 ks

 

 

  • Postup: 
  1. Formu na pečení velikonočního beránka si dobře vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem, aby se beránek dobře vyklopil.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  3. Žloutky, náhradní sladidlo, kokosový olej, tvaroh, citronovou kůru a sůl v míse smícháme a dobře ušleháme ručním šlehačem.
  4. Postupně přidáme mouku, smíchanou s proteinovým kakaem a práškem do pečiva.
  5. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
  6. Pečeme na 180 °C. Po cca 35-40 minutách už na vás začne trouba dýchat vůni upečeného těsta.
  7. Beránka nechte lehce vychladnout a vyklopte z formy. Vychutnáte si ho nejlépe s lahodnou keto kávou Coffee4Slim