Keto low carb obalovaný květák
- Od 3. fáze
- 50 minut
- 3-4 porce
- jednoduché
- MyKETO tým
Také milujte smažený květák? Ten náš si můžete dopřát od 3. fáze diety.
Ingredience:
| Středně velký květák | 1 ks |
| Vejce | 2 ks |
| Mandlová mouka | 1 hrnek |
| Nastrouhaný parmazán | 1 hrnek |
| Sušená cibule | 1 ČL |
| Sušený česnek | 1 ČL |
| Uzená paprika | 1 ČL |
| Olej na smažení |
Postup:
- Celý květák uvařte v osolené vodě do poloměkka, po uvaření nechte květák chvíli zchladnout a rozeberte ho na malé růžičky. Mezitím si v misce rozmíchejte vejce, mírně je osolte a opepřete.
- Ve větší míse si smíchejte suché suroviny, mandlovou mouku, parmazán a koření. Malé růžičky květáku namočte do vajíčka, nechte okapat a obalte v mandlové mouce s parmazánem.
- Takto postupujte, dokud neobalíte celý květák.
- Do pánve nalijte olej, použít můžete i přepuštěné máslo. V pánvi byste měli mít cca 2 cm oleje.
- Olej rozpalte na vysoký stupeň, jakmile je olej rozpálený, snižte na střední stupeň.
- Květák během smažení otáčejte a smažte dozlatova.
- Hotový květák přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.
- Podávejte s domácí tatarkou.
Při pečení v troubě postupujte následovně:
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Vyložte plech pečícím papírem.
- Obalené růžičky květáku rozložte na plech v jedné vrstvě.
- Postříkejte růžičky květáku kuchyňským olejem ve spreji.
- Pečte asi 20-25 minut, nebo dokud nebude květák zlatavý.

