Low carb keto štafetky s Coffee4Slim
- Od 3. fáze
- 30 min + nechat odležet v lednici přes noc
- střední
- Veronika Poskočilová, certifikovaný výživový poradce pro hubnutí, Výživový institut, Praha 4.
Dnes pro vás máme originální recept na oblíbené štafetky ve variantě bez přidaného cukru a bez lepku, navíc s lahodnou a zdravou kávou Coffee4Slim. Tento zákusek se skvěle hodí pro každou slavnostní příležitost. Ochutnejte!
- Ingredience:
- Korpus:
Mandlová mouka | 90 g |
Vaječné bílky | 5 ks |
Xylitol | 20 g |
Xantanová guma | 1 lžička |
Sůl | špetka |
- Krém:
Máslo | 160 g |
Mleté vlašské ořechy nebo mandle ve slupce | 80 g |
Coffee4Slim | 4 čajové lžičky |
Xylitol (březový cukr) | 30 g |
- Poleva:
80% tmavá čokoláda
- Postup:
- Mandlovou mouku smícháme se sladidlem (xylitol) a xantanovou gumou. Bílky vyšleháme se špetkou soli do velmi tuhého sněhu. Po částech do sněhu velmi opatrně vmícháme suché ingredience.
- Připravené těsto vlijeme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem. Těsto rozetřeme cukrářskou stěrkou do rovnoměrné vrstvy, vysoké cca 0,5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C, cca 15 minut.
- Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo smícháme se sladidlem (xylitolem), s mletými ořechy nebo mandlemi a přidáme 2 čajové lžičky instantní kávy Coffee4Slim (kávu nerozpouštíme ve vodě, do krému přidáváme „suchou“).
- Upečený korpus necháme schladnout na podložce, poté opatrně sundáme a rozdělíme na 3 pláty. Na spodní část korpusu natřeme ½ krému, přiklopíme druhou třetinou korpusu a potřeme zbylým krémem, na který přiložíme poslední díl korpusu.
- Takto připravený dezert dáme ztuhnout ideálně přes noc do lednice. Nakrájíme na čtverečky nebo obdélníky a úhlopříčně máčíme v čokoládě, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni.
Přejeme dobrou chuť!