LC keto tacos, mexické jídlo co nenaruší dietní plán

LC keto tacos, mexické jídlo co nenaruší dietní plán
 

 

Vyzkoušejte tacos, které vám nenaruší váš dietní plán! Tacos je typické mexické jídlo - malé tortilly většinou o průměru 10 cm, které se plní směsí masa a zeleniny. Maso může být v podstatě jakékoliv, nejčastěji se používá grilované nebo pečené hovězí nebo kuřecí maso, vyzkoušet můžete ale i rybu. Z malých mističek si pak každý sám přidává například guacamolle, rajčatovou salsu, strouhaný sýr, okurku, zakysanou smetanu, cibulku a podobně. Náš recept se dokonale hodí do keto/lowcarb stravování, je bez lepku a bez laktózy. Recept na těsto vyjde na 12 tortill o průměru 10 cm.

 
  • Ingredience:
  • Těsto:

Mandlová mouka

180 g
Prášek do pečiva bez fosfátů 1 ČJ
Xantanová guma 2 ČJ
Velké vejce 1 ks
Sůl špetka
Voda 1 PL

 

  • Salsa:
Najemno nakrájená nebo drcená rajčata zbavená slupky 1 ks
Cibule šalotka nakrájená na jemno 1/2 šalotky

Paprika Jalapeño bez semínek nakrájená na jemno

200-250 ml
Limetová nebo citronová šťáva 1 PL
Čerstvě mletý pěpř, sůl a koriandr dle chuti

 

  • Gucamole:
Avokádo 1 ks
Limetová nebo citronová šťáva 1 PL

Cibule šalotka nakrájená na jemno

1/2 šalotky
Menší rajče nakrájené nadrobno 1 ks

Čerstvý koriandr, sůl, pepř a chilli

dle chuti
  • Postup: 
  1. V míse nebo ve food procesoru smíchejte suché ingredience, přidejte vejce a vodu a vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici odpočinout cca 15 minut.
  3. Těsto si rozdělte na 12 stejných kousků, které vytvarujete do malých kuliček.
  4. Mezi dvěma pečícími papíry vyválejte každý kousek na tenkou placku, ze které vykrajovátkem o průmětu 10 cm vykrojte tortilu.
  5. Pokud nemáte velké vykrajovátko, použijte například hrneček, skleničku, kterou položíte na placku a nožem dokola vykrojíte tortillu.
  6. Rozpalte nepřilnavou pánev na střední stupeň, na suchou pánev pokládejte připravené tortilly.
  7. Jakmile začne tortilla uprostřed bělat, otočte ji. Měla by být místě opečená.
  8. Z druhé strany pečte pouze cca 3-4 sekundy, ne déle, jinak budou tortilly přepečené a budou se lámat!
  9. Hotové tortilly ihned po vytažení ohněte přes mřížku a nechte mírně vychladnout.
  10. Hotové tortilly plňte grilovaným nebo pečeným masem, zeleninou, sýrem, salsou.