DŮLEŽITÉ OZNÁMENÍ: Pozor, na eshopu máme problém s akcí 2+1, svítí i na místech, kde platit nemá. Omlouváme se všem zákazníkům za vzniklé nepohodlí, na nápravě intenzivně pracujeme.

Low carb keto domácí Oreo sušenky recept

Low carb keto domácí Oreo sušenky recept
 

Low carb keto domácí Oreo sušenky recept

  • Od 3. fáze
  • 70 minut
  • cca 14 sušenek
  • jednoduché
  • MyKETO tým

Tento recept na domácí Oreo v keto low carb stylu si jednoduše zamilujete. A nebudete sami. Pochutná si každý, komu nabídnete! Domácí keto Oreo stojí opravdu za to. Příprava není složitá a se vším všudy máte sušenky hotové do 70 minut. V receptu je použito černé kakao značky Dr. Oetker, lze použít také klasické kakao v kombinaci s přírodním černým barvivem. Recept vám přinesla naše přední výživová poradkyně Veronika Poskočilová z Výživového institutu Praha, za což jí velmi děkujeme. Low carb mlsaníčko se samo neudělá, pusťme se tedy do přípravy.

 TIP: Na ozdobu sušenek můžete použít razítka na sušenky (prodává např. Tescoma).

  • Ingredience na sušenky:
Mandlová mouka 140 g
Eryhtritol 100 g

Celé vejce

1 ks
Změklé máslo 80 g
Černé kakao Dr. Oetker 2 ks

Prášek do pečiva bez fosfátů

1 ČL

Xantanová guma

½ lžičky

  • Ingredience na náplň:
Máslo pokojové teploty 40 g
Čerstvý sýr pokojové teploty (Philadelphia, Palouček) 40 g
Mascarpone pokojové teploty 40 g
Práškový erythritol nebo jiného sladidlo dle vaší volby 60 g
Vanilkový extrakt 1 ČL

Citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu

1 ČL
Citrónová šťáva Pár kapek

 

  • Postup: 
  1. Všechny suché suroviny na sušenky dobře promíchejte v míse.
  2. Do větší mísy dejte máslo a elektrickým šlehačem šlehejte cca 2 minuty, přidejte erythritol a pokračujte ve šlehání další 2 minuty.
  3. Do této směsi přidejte vajíčko a zašlehejte. Pokud směs nebude úplně hladká, nevadí.
  4. Do směsi přidejte ½ suchých surovin a šlehejte na nízké otáčky, jakmile se vše spojí, přidejte druhou polovinu suché směsi. Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
  6. Těsto vyndejte z lednice a mezi dvěma pečícími papíry vyválejte tenkou placku. Kulatým vykrajovátkem vykrájejte sušenky.
  7. Vykrájené sušenky přendejte na plech a pečte cca 10 minut. Jelikož je těsto velmi tmavé, je potřeba sušenky opravdu pečlivě hlídat!
  8. Upečené sušenky přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Mezitím si připravte krém.
  9. Všechny suroviny na krém dejte do mísy a šlehačem vyšlehejte do hladkého krému. Můžete nechat vystydnout v lednici.
  10. Hotový krém dejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou, naplňte jím polovinu sušenek, následně přiklopte druhou půlkou upečených koleček. Hotové sušenky nechte před podávání ještě chvilku vychladit a skladujte v lednici.