Low carb keto vajíčkové muffiny

Low carb keto vajíčkové muffiny
 

Low carb keto vajíčkové muffiny

Jednoduchý a rychlý low carb recept na křupavé keto vajíčkové muffiny, které se dají upéct i v bezlaktózové variantě. V případě bezlaktózové varianty nahraďte běžnou smetanu rostlinnou smetanou, případně smetanou s nízkým obsahem laktózy. Sýr použijte také s nízkým obsahem laktózy nebo jej úplně vynechejte.

 TIP: Do vajíčkových muffinů můžete přidat bylinky, čerstvý špenát, česnek, sušená rajčata, parmskou šunku a podobně.

 
 
  • Ingredience:
Kvalitní šunka 50 g
Strouhaný čedar (eidam) 50 g
Vejce 2 ks

Šlehačka

10 ml
Sůl a pepř špetka
  • Postup:
  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Připravte si formu na muffiny a papírové nebo silikonové košíčky (pokud používáte silikonové košíčky, můžete skládat rovnou na pečící plech, není potřeba forma na muffiny).
  2. Vajíčka rozšlehejte společně se smetanou a špetkou soli.
  3. Do připravených košíčků dejte šunku nakrájenou na malé kousky a sýr nastrouhaný nahrubo.
  4. Zalijte vaječnou směsí, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut.
  5. Nechte vychladnout, poté můžete zabalit do svačinového boxu spolu s oblíbenou zeleninou.