Low carb keto dýňové cupcakes

 
Low carb keto dýňové cupcakes
 

Vyzkoušejte originální low carb recept na lahodné KETO dýňové cupcakes. Jednoduchá příprava, kterou zvládnete do 25 minut a pak už jen počkat na samotné pečení v troubě. Už během pečení vás příjemně potěší jemná vůně skořice, vanilky a dýňového pyré, která navodí příjemnou atmosféru útulného domova. Pro co nejlepší chuť konzistenci doporučujeme použít mandlovou mouku a sladilo erythitol s nulovým glykemickým indexem.

 
  • Na cupcakes:
Celá vajíčka 4 ks
Dýňové pyré 130 g
Rozpuštěné máslo 75 g
Kokosová mouka 40 g
Mandlová mouka MyKETO 30 g
Sladidlo Erythritol 70 g
Vanilkový extrakt 2 ČJ
Prášek do pečiva 1 ČJ
Skořice 1 ČJ
Mletý muškátový oříšek ½ ČL
Nové koření ½ ČL
Mletý hřebíček ½ ČL
Xantanová guma ½ ČL

 

  • Na krém:
Palouček nebo Lučina 100 g
Mascarpone 50 g

Erythritol - moučka

30 g
Dýňové pyré 30 g
Skořice 2 ČJ
  • Postup: 
  1. Dýňové pyré: Dýni oloupejte (Hokaido není třeba loupat), vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky cca 2x2 cm, dejte péct do předehřáté trouby na 180 ° C na cca 60 minut. Upečenou dýni rozmixujte ponorným mixérem na hladké pyré. Zbylé pyré můžete zmrazit nebo použít do dýňové polévky.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Plech na cupcakes vyložte papírovými košíčky.
  3. V misce smíchejte celá vajíčka, dýňové pyré, rozpuštěné máslo, erythritol, vanilkový extrakt a koření.
  4. Přimíchejte kokosovou, mandlovou mouku a prášek do pečiva.
  5. Těsto nalijte do ¾ papírových košíčků a dejte péct do předehřáté trouby.
  6. Pečte cca 22–25 minut nebo dokud nejsou cupcakes zlatavé. Propečení zkontrolujte špejlí.
  7. Smíchejte Palouček a Mascarpone s dýňovým pyré, skořicí a moučkovým erythritolem, vyšlehejte do hladkého krému, nechte mírně vychladit v lednici.
  8. Po upečení nechte cupcakes vychladnout na mřížce. Po vychladnutí ozdobte cupcakes připraveným krémem.