Low carb keto hovězí na česneku se špenátem

 
 

Low carb keto hovězí na česneku se špenátem

  • Od 2. fáze
  • 100 minut
  • 4 porce
  • jednoduché
  • MyKETO tým

Jste ve druhé fázi vašeho dietního plánu MyKETO a nevíte co vařit? Inspirujte se, tentokrát pro vás máme hovězí na česneku s čerstvým špenátem, kdo vyzkouší?

 

 
  • Ingredience:

 

Hovězí kýta 600 g
Větší cibule 2 ks
Sádlo nebo olej 1 PL

Stroužek drceného česneku (bez klíčku)

6 ks
Vývar nebo voda 600 ml
Čerstvý baby špenát 2 balení
Šalotka nebo malá cibule 1 ks
Máslo 2 ČL
Šlehačka 1 PL
Sůl a pepř k dochucení
  • Postup:
  1. Hovězí maso očistěte a nakrájejte na kostky. Maso osolte, opepřete a potřete drceným česnekem.
  2. Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozpalte sádlo nebo olej, přidejte cibuli a orestujte ji dozlatova.
  3. Přidejte kmín a maso. Vše restujte asi 5 minut.
  4. Maso podlijte vývarem nebo vodou a nechte cca 80 minut dusit na mírný stupeň. Občas promíchejte.
  5. Většina tekutin by se měla odpařit, cibule omáčku krásně zahustí, proto nepotřebujete mouku.
  6. Před konce vaření masa si připravte špenát. Baby špenát nemusíte proplachovat, většinou je již čistý a připravený rovnou ke konzumaci „ready-to-eat“.
  7. Připravte si cedník a 1, 5 l vařící vody. Špenát dejte do cedníku a přelijte ho vařící vodou. Ihned jej schlaďte proudem studené vody, aby si zachoval krásně zelenou barvu. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce vody a pokrájejte ho na malé kousky.
  8. Na pánvi si rozehřejte máslo a orestujte šalotku. Přidejte špenát, osolte opepřete a cca 2 minuty zahřívejte. Nakonec přidejte lžíci šlehačky.
  9. Podávejte s dušeným hovězím!