Low carb keto hovězí plátek s dušenými fazolkami a slaninou

 

Low carb keto hovězí plátek s dušenými fazolkami a slaninou

 
  • Ingredience: 

Zelené fazolky (čerstvé nebo mražené) 200 g

Plátek libového hovězí masa (ideálně svíčková) 200 g

Slanina 2 plátky

Lžíce sádla

Sůl, pepř

 

  • Postup: 
  1. Slaninu pokrájíme, vložíme na pánev a lehce osmahneme, přidáme zelené fazolky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
  2. Na pánev s rozehřátým sádlem vložíme plátek masa (aby bylo křehké, min. 2 hod ho necháme ležet předem při pokojové teplotě) a podle chuti restujeme z obou stran 2 – 5 minut.
  3. Sundáme z pánve, přiklopíme a necháme v teple dojít. Kořeníme dle chuti.