Low carb proteinový dezert do skleničky s panna cottou

Low carb proteinový dezert do skleničky s panna cottou

Low carb proteinový dezert do skleničky s panna cottou

  • Od 3. fáze
  • 30 minut
  • 2 porce
  • velmi snadné
  • MyKETO tým

 

Objevte speciální recept na low carb mlsaníčko s MyKETO čokoládovou Panna Cottou. Dezert se skládá ze dvou částí – korpusu a krému, ale jeho příprava je jednoduchá a ani nebudete potřebovat mnoho surovin. Recept pro obsah mléčných výrobků a vejce doporučujeme raději až během 3. fáze hubnutí programem MyKETO nebo po ní.

TIP: K čokoládě se bude skvěle hodit i kokos nebo opražené lískové ořechy.

  • Ingredience na korpus:
    • Proteinové kakao MyKETO 30 g (2 odměrky)
      Mandlová mouka 15 g
      Celé vejce vel. L 1 ks
      Rostlinné nebo normální plnotučné mléko 2 PL
      Rozpuštěné máslo nebo kokosový olej 1 PL
      Prášek do pečiva bez fosfátů 1 ČL

       

    • Ingredience na krém:
    • Proteinová panna cotta čokoláda MyKETO 1 ks
      Mascarpone 80 g
      Řecký jogurt 30 g

       

    • Ingredience na ozdobu:
    • Hobliny hořké čokolády
      Maliny nebo jahody

       

    • Postup:

    1. Připravte si 4 stejné skleněné pohárky, vhodné do mikrovlnné trouby.

    2. V misce smíchejte proteinové kakao, mandlovou mouku a prášek do pečiva, přidejte vejce, rozpuštěné máslo nebo kokosový olej, mléko a vajíčko.

    3. Vytvořte těsto, které rozdělte do 2 skleniček. Připravené skleničky dejte do mikrovlnné trouby a zapněte ji na plný výkon na 1,5 – 2 minuty.

    4. Mezitím si v jiné misce připravte krém. Čokoládovou pannacottu připravte podle návodu, jen snižte množství vody na 40 ml, přidejte mascarpone a jogurt, vyšlehejte metlou do hladkého krému.

    5. Hotový korpus vyndejte z mikrovlnky, nechte chviličku vychladnout, vyklopte ze skleničky a nakájejte na plátky silné cca 2 cm.

    6. Vezměte si 2 zbylé čisté skleničky, na dno dejte vrstvu krému, položte plátek korpusu, opět vrstvu krému. Takto vrstvěte, dokud není sklenička plná. Opakujte i u druhé skleničky.

    7. Hotové dezerty nechte v lednici cca 20 minut odležet. Před podáváním ozdobte hoblinami hořké čokolády a malinami. Přidat můžete i čerstvou mátu.