DŮLEŽITÉ OZNÁMENÍ: Pozor, na eshopu máme problém s akcí 2+1, svítí i na místech, kde platit nemá. Omlouváme se všem zákazníkům za vzniklé nepohodlí, na nápravě intenzivně pracujeme.

Low carb keto čokoládové lanýže

 
Low carb keto čokoládové lanýže truffles
 

Kromě běžné vánoční klasicky: vanilkových rohlíčků vám jako inspiraci přinášíme i recept na lahodné čokoládové lanýže, které můžete v dospělácké verzi okořenit i trochou kvalitního brandy nebo tmavého rumu. Zpestřete si vaši KETO dietu lahodnými truffles. Tentokrát se obejdete i bez pečení! Příprava receptu je velmi jednoduchá a recept je vhodný již od 2. fáze hubnutí. Vše ale s mírou! Hlavně u alkoholu nedoporučujeme překročit množství 50 ml, vzniklá směs pak muze být příliš řídká. Musíme ještě zmínit, že dospělou verzi čokoládových lanýžů nedoporučujeme během fáze hubnutí 1. a 2. Potěšte svou milovanou polovičku příjemným čokoládovým překvapením.

 
  • Ingredience:
Vysokoprocentní čokoláda (min. 85 %) 400 g
Šlehačka bez karagenanů (např. Moravia Lacto) 150 ml
Holandské kakao na obalení

Erythritol MyKETO - rozemletý na prášek*

20 g
Jednorázové rukavice 1 ks

 

  • Extra ingredience pro dospělou verzi:

Kvalitní alkohol: např. brandy nebo karibský tmavý rum

50 ml

 

*(Erythritol lze rozemlýt v mlýnku na kávu) + něco navíc na obalení 2 žloutků.

  • Postup: 
  1. Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do větší misky.
  2. Smetanu s erythritolem zahřejte k bodu varu.
  3. Stáhněte z plotny a sladkou smetanou přelijte čokoládu.
  4. Míchejte, dokud se smetana a čokoláda nespojí v hladkou kompaktní hmotu. (Pokud přidáváte alkohol, je na něj čas v této fázi, dokud není smetana a čokoláda ještě úplně spojená.)
  5. Takto připravenou směs nechte vychladnout a ztuhnout. Trvá to minimálně hodinu. Pomoct si můžete ledničkou nebo když venku nemrzne i vnější parapetem.
  6. Lžičkou nebo naběračkou na zmrzlinu s pružinou na vyklopení, o objemu 25 ml, která se nám osvědčila nejvíce, vykrajujte malé kousky, které pak v dlaních, vytvarujte do malé kuličky. (Použijte jednorázové rukavice, zabrání přenosu tepla z vašich dlaní a čokoláda se nebude rozpouštět.)
  7. Do misky si nasypte holandské kakao, ve kterém obalujte hotové lanýže.